Amazon GK Basics & Master Quiz Answers

Amazon GK Basics & Master Quiz Answers today – Hey Friends here are all correct 10 answers of The Quiz.

Amazon Bollywood Basics & Master Quiz Answers

Amazon Cricket Master Quiz Answers: Quiz Mania

Amazon Cricket Basics Quiz Answers: Quiz Mania

Amazon LG Monitor Quiz Answers & Win LG Monitor (3 Win)

Amazon GK Basics Quiz Answers

Q1: What is the common state animal of Jharkhand, Karnataka and Kerala?

Answer 1: Elephant

Q2: Which is the smallest sovereign state in the world both in terms of area and population?

Answer 2: Vatican City

Q3: What is the value of package that was announced by PM Modi to revive the Indian economy under “Atmanirbhar Bharat Abhiyaan” ?

Answer 3: INR 20 Lakh Crore

Q4: There are 3 secondary colors as per the RYB model, 2 of them are purple and orange. What is the third?

Answer 4: Green

Q5: The current Supreme Commander of the Indian Army is the ___ President of India. Fill in the blanks

Answer 5: 14th

Q6: The Government of India has recently launched the Instant E- ____ facility using Aadhar.

Answer 6: PAN

Q7: Which dinosaur’s name means ‘three horned face’?

Answer 7: Triceratops

Q8: What do the letters ‘HB’ on a pencil stand for?

Answer 8: Hard Black

Q9: The term ‘sesquicentennial’ refers to how many years?

Answer 9: 150

Q10: Which of these countries also celebrates its independence day on 15th August?

Answer 10: South Korea

Amazon GK Master Quiz Answers

Q1: Nanosafe Solutions, a Start-up in which Indian IIT has developed and launched an antimicrobial and washable face mask “NSafe”?

Answer 1: Delhi

Q2: Which Indian airport which has won the SKYTRAX Award 2020 for Best Regional Airport in India and Central Asia?

Answer 2: Kempegowda airport

Q3: Who has been appointed as the chief risk officer of YES bank for 3 years in May 2020?

Answer 3: Neeraj Dhawan

Q4: Who has been extended as the goodwill ambassador of the United Nations Environment Programme (UNEP) for 2 years till 2022?

Answer 4: Dia Mirza

Q5: Which Indian cricketer has been appointed as the brand ambassador of education technology company ELSA corp?

Answer 5: Ajinkya Rahane

Q6: The Asian Development Bank recently approved a loan of USD 177 million for road projects in which state?

Answer 6: Maharashtra

Q7: ‘Candle’ is a solo single recently released by which Indian actress?

Answer 7: Madhuri Dixit

Q8: Which of the following is a homophone?

Answer 8: Reign and Rein

Q9: ‘The Ickabog’ whose first five chapters were released online for free, is which famous author’s latest book?

Answer 9: JK Rowling

Q10: The Arabic Amir-al-bahr, or ruler of the seas, is the etymological source of which naval rank?

Answer 10: Admiral

How to Play Amazon GK Basics & Master Quiz

1.. Download Amazon App From Google Play Store OR Apple Store.

2. Open & Sign in to the Amazon App.

3. Search “Funzone or Quiz Word in the app & Find GK Basics & Master Quiz

4. There will be a total of 10 questions

5. Answer all GK Basics & Master Quiz questions correctly to enter the lucky draw.

by Ajinkya Sid
Hello, my name is Ajinkya Sidwadkar also known as Ajinkya Sid and I am a full-time writer on this blog. I write articles on technology-related news and information. I also interested to write articles on current affairs & Quiz questions & answers posts, Deals, Loot & Free Offers.

Leave a Comment